استدعاء ملف و استخدامه في ماتلاب


(thewarmaker) #1

السلام عليكم
عندي سؤال يا ريت حد يقدر يساعدني
عايز كود زي load كده بس بحيث احفظ ملف عادي برده بس اسجل جواه حروف و ارقام و بعد كده استدعي الملف ده و يتسجل في ماتلاب عليانه ماتركس عادي فيها حروف و ارقام
بعد كده اعمل زرار ففيgui يسمحلي لما اادوس عليه اني اعمل browse في الجهاز


(eslamoo) #2

السلام عليكم اخي الكريم

لو سمحت وضح طلبك… يعني انت تريد استدعاء ملف للماتلاب وهذا الملف يحتوي علي ارقام وحروف ؟؟؟ ممكن ترفقك الملف ؟

او تريد انشاء مصفوفة تتكون من ارقام وحروف تم حفظها في ملف ؟؟

الرجاء التوضيح اكثر لكي نستطيع مساعدتك

وشكرا


(thewarmaker) #3

هو انا عايز اعمل الاثنين
بس الاهم انا عايز اعمل استدعاء ملف من الجهاز و استخدمه في مالاب
هبقي ارفع ملف لما افتح من اللاب بس هوضح لحضرتك الصيغه مثلا
O76 y76 c54
G76 g76 b54
مثلا لو متركس محطوطه في ملف شكلاها كده و عايز ادوس علي button يخليني اعمل browse و استخدم الماتركس ممكن ؟؟


(eslamoo) #4

يااخي يهمني معرفة نوع الملف,حجم ونوع البيانات داخل الملف… لو سمحت ممكن ترفق الملف

اما اذا كنت تريد انشاء مصفوفة كما طلبت سابقا فالكود بسيط جدا


   clear all; 
close all;
clc;
M=cell(2,3);% انشاء مصفوفة فارغة ابعادها  2, 3 
 
    M{1,1}=char('O76');
    M{1,2}=char('y76');
    M{1,3}=char('c54');
    M{2,1}=char('G76');
    M{2,2}=char('g76');
    M{2,3}=char('b54');
    M



(thewarmaker) #5

لا المصفوفه مكتوبه في ملف خارجي و استدعي في الماتلاب و استخدمه
انا رفعت لحضرتك ملف
ممكن حضرتك تشوفه و تقولي ازاي استخدمه في الكود العادي
و ازاي ممكن اعمل browse ب GUI


(thewarmaker) #6

يا شباب انا لقيت فيديو حلو ممكن تستفيدوا منه


(eslamoo) #7

السلام عليكم
اخي جرب الكود المرفق: هذا الكود يقوم بأستدعاء بيانات داخل ملف للماتلاب علي هيئة ماتركس M



clear all;
close all;
clc;
str = fileread('try.txt');   %هنا يتم قراءة الملف
  rows = strtrim(regexp( str, '(\r|
)+', 'split'));  %فصل الصفوف عن بعضها
  columns = strtrim( regexp(rows{1}, '\s+', 'split'));  %فصل الاعمدة عن بعضها
  ncol = length(columns);  %تحديد عدد الاعمدة
  
  nrows = length(rows);  %تحديد عدد الصفوف
  M = cell( nrows, ncol);  %انشاء مصفوفة فارغة
  %الان تحميل كل البيانات للمصفوفة M
  for i=1:nrows,
    data = strtrim(regexp( rows{i}, '\s+', 'split'));   %فصل البيانات عن بعضها
    M(i,:) = data;
  end
  M
  



بالنسبة لخاصية GUI , لا املك الخبرة في استخدامها ومازلت اتعلم

بالتوفيق


(thewarmaker) #8

مشاء الله الكود جميل اوي
حضرتكىشحلم متخصص
بس ليه سؤال هو مينفعش استدعي الكلام من غير ‘’ الموجوده single quotes[/size]


(eslamoo) #9

اخي thewarmaker
حسب معرفتي بالماتلاب لا اعتقد انه يمكن ازالة علامات التنصيص,

انا ساعدتك فقط على قدر مااستطيع, وممكن اهل الخبرة الكبيرة يجاوبوك…

تمنياتي لك بالتوفيق


(thewarmaker) #10

الف شكر يا باشا تعبتك معايا ربنا يباركلك

يا ريت لو حد يقدر يقولي ازاي استخدم الارقام اللي دخلتها في الملف يساعدني
البشمهندس خلاني اسجلهم بطريقه حلوه بس مش عارف استخدمهم علشان single quote 0 الكلام مع الحروف مقفول عليهم مع بعض
يا لو في حد عنده خلفيه يقولي