مكعبات المرقة فى البيت


(جمال الدين عبد العظيم) #1

(طريقة)

ومن غير مواد حافظه
1-تسلقي فرخة بلدى ضعي شوربتها على جنب وممكن تتعمل بشوربة لحمة
2-قلبي معلقة سمن ومعلقتين دقيق معا
3-وقلبي معاهم التوابل
ملح -فلفل اسود- حبهان وورق لورا مطحون
مستكة - كمون - بهارات - بودرة بصل وتوم
4-وطبعا ضيفي بودرة الكارى تعطيها ريحة وطعم جميللايمكن الاستغناء عنها
5-ضيفي عليهم الشوربة وقلبي زى الباشميل بالضبط
ولما يغلظ القوام ضعيه فى مكعبات الثلج
6-ولما يبرد دخلية التلاجة ولما يجمد خرجيه من المكعبات وضعيه فى برطمان ناشف
ودى مكعبات مرقة طبيعية من غير مواد حافظة


(المهندس سهيل صبرا) #2

طريقة حلوة وسهلة اخي الكريم بس سؤال مهم : كم تدوم بالبراد هذه المكعبات حتى تتعفن يعني كم عمرها لان المواذ الحافظة للديمومة والحفظ من التلف وشكرا لجهودك