منتجات البان ( صناعة اللبنة)


(جمال الدين عبد العظيم) #1

[COLOR=“Purple”][SIZE=“4”][B]1-لبن جاموسى مبستر على حرارة95م او خليط لبن بقرى مع كريمة للوصول لدهن 7%
2-تدفئة اللبن الى حرارة25-27م
3-وضع بادىء اللبنة 1-2%(streptococcs lactis di acetilactis(
4-التحضين27م لتمام التجبن
5-تعبأ اللبنة فى شكاير شاش اوعبك 5ك
6-تعلق فى الثلاجة للتشريش لثانى يوم
7-تنعم جيدا بمقلب وتعبأ فى عبوات بلاستيك
8-تحفظ فى الثلاجة
9-يضبطphوالحموضة للوصول للطعم المطلوب

اللبنة حموضتها ضعيفة ولها طعم القشدة المخمرة نتيجة مركبات النكهة داى اسيتايل واستيل ميثيل كيتون ودول بيوفرهم بادىء اللبنة مش بادىء الزبادى
طبعا ممكن نجيب لبنة من السوق كبادىء ونستخدم لبن جاموسى مضمون بدون مواد حافظة

[/b][/size][/color]